O čemu ovisi cijena zubnih implantata?

Iako ugradnja implantata iziskuje veći financijski trošak za pacijenta, postoji više faktora koji sudjeluju u konačnoj cijeni.

Ugradnja zubnih implantata najčešći je i jedan od najkvalitetnijih rješenja za nadomjestak izgubljenog zuba. Nedostatak jednog ili više zubi predstavlja ne samo estetski problem, već može dovesti i do brojnih zdravstvenih problema. Zubni implantati vraćaju lijepi osmijeh i svojom funkcijom poboljšavaju kvalitetu života.

Najvažniji faktori o kojima ovisi cijena zubnih implantata:
Tim stručnjaka

U procesu ugradnje implantata sudjeluje tim koji se sastoji od nekoliko zdravstvenih stručnjaka. Specijalist dentalne protetike najprije provjerava zdravstveno stanje i postavlja dijagnozu pacijentu. Nakon toga slijedi kreiranje plana ugradnje implantata koji također uključuje estetske zahtjeve pacijenta.

Materijal

Materijali od kojih se implantati izrađuju su biokompatibilni, visoke kvalitete i trajnosti. Komad čistog titana je precizno oblikovan kao vijak kako bi se implantat fiksirao u kosti vilice. Svaki implantat zahtjeva jedinstvenu krunicu koja se postavlja na vrh titanskog vijka. Budući da svaka osoba ima različite zube, svaka krunica mora biti individualno dizajnirana za svakog pacijenta nakon što specijalist obavi pregled.

Visoka tehnologija

U postavljanju dijagnoze koristi se digitalni ortopan kojim se dobije 3D precizna vizualizacija zubnih struktura i provjerava stanje koštanog tkiva. U dizajniranju novog osmijeha stomatolozi se služe sustavom Smile Design koji omogućava precizno mjerenje i modeliranje svakog zuba i prilagođavanje odnosa između zubi i zubnog mesa. U kreiranju novog osmijeha sudjeluju i klijenti koji mogu izraziti svoje želje i očekivanja u vezi dizajniranja osmijeha.

Proces ugradnje i vještina stručnjaka

Implantati se ugrađuju kirurškim putem u čeljust i imitiraju korijen zuba. Proces zarastanja nakon ugradnje traje otprilike 3 mjeseca, nakon čega se stavlja krunica i superstruktura (gornji dio implantata). Oba postupka pričvršćivanja vijka i postavljanje krunice preko vijka su komplicirani i zahtijevaju visoku preciznost i vještinu koju stomatolozi stječu kroz više godina iskustva. U konačnici moraju osigurati da implantat omogućuje normalnu i potpunu funkcionalnost usta i čeljusti, što se provjerava rutinskim pregledima.

Proizvođači zubnih implantata

Na tržištu postoje različite vrste implantata koje proizvode kvalitetne tvrtke koje imaju višegodišnje iskustvo i posjeduju certifikate koji garantiraju sigurnost i biokompatibilnost materijala od kojih su izgrađeni.

Švicarski implantološki sustav koji ima dvadesetogodišnje iskustvo i jedan je od najkvalitetnijih na tržištu osiguravajući najbolje rezultate i uspješnu terapiju. Ukoliko su korišteni originalni dijelovi, proizvođač nudi 10-godišnju garanciju na implantate i garantira odsutnost defekata materijala ili lomova.

Nobel Biocare

Nobel Biocare je globalni lider u estetskim i inovativnim rješenjima, a njihovi implantati su vrhunskog dizajna i najvišeg standarda kvalitete. U svom asortimanu nudi sustave NobelActive, NobelReplace, NobelSpeedy i Branemark sustav. Implantati ove tvrtke proizvedeni su od kemijski nepromijenjene varijante komercijalnog čistog titana, iznimne su izdržljivosti i različitih dimenzija. Također nude 10-godišnju garanciju na materijal i odsutstvo bilo kakvih defekta ili loma.

Astra Tech

Astra Tech je također jedan od vodećih implantoloških sustava u svijetu koji ima 99% uspješnosti. Dizajn Astra Tech sustava omogućuje brže vrijeme cijeljenja i pruža odlične estetske rezultate. Dostupan je za sve indikacije i klinički je dokazano da pozitivno djeluje na održavanje marginalne kosti.

Cijena zubnih implantata ovisi o broju zubi koji se nadomještaju, broju implantata i vrsti protetskih nadomjestaka te je individualna za svakog pacijenta. Prije ugradnje implantata, kod nekih pacijenata potrebne su dodatne procedure kako bi se osigurala dugotrajnost implantata. Najbitnije je da se svaki pacijent obrati kvalitetnom i provjerenom stručnjaku koji će biti precizan u zahvatu i na taj način smanjiti mogućnost pogrešaka u zahvatima i ponovne dolaske zbog popravka. U Hrvatskoj se cijena zubnih implantata kreće od 3800 do 8000 kuna.

Kontaktirajte nas s povjerenjem
Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat

Kontaktirajte nas

    Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


    Stojimo Vam na usluzi



    Kontakt:
    Tel: 023/77 99 39
    E-mail: info@cdmz.hr


    Adresa:
    Ul. postrojbi specijalne policije 21,
    2300, Zadar


    Radno vrijeme:
    PON-PET: 08 - 20 sati
    SUB: po dogovoru


    Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

    © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
    Nazovite nas
    Kako do nas