Invisalign Teen – „nevidljivi“ ortodontski aparat za tinejdžere

Invisalign Teen jedan je od najučinkovitijih sustava za ispravljanje zubi. Isti je ortodontski sustav kao i Invisalign za odrasle, ali uz malu razliku – namijenjen je adolescentima, ortodontskim pacijentima od 12 do 18 godina starosti. Postoji još i Invisalign First sustav, koji je namijenjen najmlađoj dobnoj skupini, djeci od 7 do 12 godina starosti. Riječ je o pacijentima koji prolaze razdoblje mješovite denticije, kod kojih još nisu izrasli svi trajni zubi.

Adolescencija je zahtjevna dob, kako za tinejdžere tako i za roditelje. Otpor prema nošenju fiksnog aparatića za zube te zaboravljanje nošenja mobilnog aparatića, mogu stvarati probleme tijekom ortodontske terapije te usporiti napredak. Mladima je u toj dobi jako važan fizički izgled. Tinejdžeri često osjećaju nelagodu i sram zbog svog osmijeha, no ne žele nositi fiksni aparatić za zube zbog zadirkivanja vršnjaka.

Upravo je za njih, prozirni aparatić za zube optimalan izbor jer ne narušava kvalitetu života niti izgled.

Tijekom pregleda planiramo terapiju u naprednom 3D softveru pa roditeljima i pacijentu možemo pokazati kako će zubi izgledati nakon ortodontske terapije. Ovo je veliki poticaj mladim pacijentima da redovito nose udlage jer znaju kakav će im osmijeh biti na kraju terapije. Nakon „uvida u budućnost svog osmijeha“, tinejdžeri su motivirani za nošenje aparatića i ispravljanje zubi.

U nastavku ću Vam pojasniti zašto preporučujem roditeljima da za svog tinejdžera odaberu ovaj jednostavan i vrlo učinkovit ortodontski sustav koji ispravlja zube pomoću clear alignera (prozirnih udlaga).

Usporedba Invisalign Teen sustava i klasičnog fiksnog aparatića

  1. Invisalign Teen jednako je učinkovit kao i klasični fiksni aparatić sa žicom i bravicama.
  2. Ispravlja najteže anomalije kao i fiksni aparatić.

Prednosti Invisalign Teen ortodontskog sustava za zube

  1. Invisalign Teen udlage brže ispravljaju zube od fiksnog aparatića.
  2. Udlage su estetski prihvatljivije rješenje.
  3. Aligneri su gotovo neprimjetni na zubima jer se izrađuju od prozirne patentirane plastike SmartTrack.
  4. Udlage su jednostavne za skidanje i postavljanje.
  5. Ne iritiraju zubno meso jer se rade individualno prema otisku. Linija udlage reže se i adaptira prema liniji zubnog mesa pacijenta.
  6. Nema straha od pucanja žica ni otkvačivanja bravica.
  7. Jednostavno održavanje oralne higijene na kakvo je tinejdžer navikao. Kod fiksnog aparatića, četkanje zubi otežano je zbog zavlačenja hrane pod žice i bravice.
  8. Nema straha od razvoja karijesa. Nakon završetka terapije fiksnim aparatićem često se otkriva karijes.
  9. Tinejdžeri mogu konzumirati svu hranu i pića kao i inače, bez ikakvih ograničenja.
  10. Brzo i jednostavno digitalno uzimanje otisaka ne izaziva nagon na povraćanje.

Invisalign Teen mobilne udlage skidaju se prije jela i pranja zubi pa ne ometaju higijenu niti predstavljaju problem pri žvakanju hrane.

 

Koliko dugo traje terapija Invisalign Teen ortodontskim sustavom?

Ovo pitanje često nam postavljate tijekom pregleda. Koliko traje terapija, ovisi o samom slučaju. Svaki pacijent slučaj je za sebe. Prema digitalnom otisku zuba pacijenta planiramo terapiju, a potom se izrađuje i točno određeni broj udlaga u setu tzv. clear alignera za svakog pacijenta posebno. O težini slučaja ovisi i broj udlaga, a o tome ovisi dužina trajanja same terapije.

Svaka udlaga iz seta nosi se 7-10 dana i za to vrijeme radi točno unaprijed planiran pomak zuba. Nakon toga, stara udlaga se odbacuje i pacijent uzima novu udlagu koju mora nositi narednih 7-10 dana prema preporuci stomatologa. I tako se ponavlja ciklus od 7-10 dana do posljednje udlage.

 

Koliko sati dnevno treba nositi Invisalign Teen aligner?

Tinejdžer treba nositi aligner 22 sata na dan ako želimo postići planirane rezultate u predviđenom roku.

 

Jedinstvenost Invisalign Teen alignera

Inovativni indikator čini Invisalign Teen jedinstvenim aparatićem za zube. Čemu služi?

Riječ je o kontrolnoj točki koja je prvenstveno namijenjena tinejdžerima, a zatim njihovim roditeljima i ortodontima. Indikator se nalazi na stražnjoj strani alignera u gornjoj čeljusti. Signalizira pacijentu, roditelju i ortodontu/stomatologu nosi li pacijent pravilno tj. dovoljno dugo udlagu na zubima.

Ako pacijent ne nosi dnevno 22 sata aligner, prozirni indikator polagano postaje svijetloplave, a zatim tamnoplave boje. Indikator ima kontrolnu ulogu.

Inovatori Align Technology osmislili su indikator kako bi pacijent, roditelji i stomatolog mogli provjeriti je li tinejdžer dovoljno angažiran tijekom svake faze ortodontske terapije.

 

Obveza pacijenta

Fiksni aparatić ne možemo skidati. Pacijent je pasivan tijekom terapije, dok kod Invisalign Teen terapije adolescent je osoba koja je najviše angažirana. Sam mora skidati i postavljati aparatić na zube prije i nakon jela te pranja zubi. Zato je indikator odlično rješenje. Invisalign Teen clear aligner sustav jedini je sustav na svijetu koji ima tu funkciju.

 

 

Invisalign ortodoncija u Centru dentalne medicine Zadar

U Centru dentalne medicine Zadar idemo ukorak s vremenom i uvijek nudimo najbolje metode, kako  u ostalim granama stomatologije, tako i u ortodonciji. Naručite svoje dijete na besplatan pregled i osigurajte mu najbolju ortodontsku terapiju uz Invisalign Teen. Diskretan aparatić za zube neće mu predstavljati estetski problem pa tinejdžer više neće pružati otpor prema ispravljanju zubi.

Vaš Centar dentalne medicine Zadar

Kontaktirajte nas

    Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


    Stojimo Vam na usluzi



    Kontakt:
    Tel: 023/77 99 39
    E-mail: info@cdmz.hr


    Adresa:
    Ul. postrojbi specijalne policije 21,
    2300, Zadar


    Radno vrijeme:
    PON-PET: 08 - 20 sati
    SUB: po dogovoru


    Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

    © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
    Nazovite nas
    Kako do nas