Stomatološki pregled – zašto je važan?

Stomatološki pregled od iznimne je važnosti kako za pacijenta tako i za doktora dentalne medicine jer jedino se na pregledu može utvrditi pravo zdravstveno stanje usne šupljine pacijenta. Kontrolni pregled kod stomatologa treba biti redoviti pregled, baš kao što obavljate godišnji sistematski pregled cjelokupnog zdravlja. 👩‍⚕️ Uzmemo li u obzir narodnu mudru izreku da zdravlje ulazi kroz usta, cijelo vrijeme trebamo jednako voditi brigu i o svojim zubima.

Posljedice neredovitih kontrolnih pregleda

🦷Nezdravi i neliječeni zubi žarišta su upalnih procesa uzrokovanih bakterijama nastanjenima na nedovoljno očišćenom i okamenjenom plaku tj. zubnom kamencu. Bakterije se rapidno šire i nastavljaju putovati krvotokom u druge organe te mogu prouzročiti razne bolesti.🦠 Opasne bakterije iz usne šupljine mogu doprijeti do bubrega, 🧠mozga,❤️srca

Početni stadij upale zubnog mesa tzv. gingivitis s vremenom prerasta u kroničnu i opasnu upalu tzv. parodontitis. U narodu se koristi termin parodontoza. Ovo više nije stanje, već bolest koja razorno djeluje na zdrave zube. Sve započinje klimanjem zubi, a zbog jakog povlačenja kosti oko korijena zuba, dolazi do ispadanja zdravih zuba.

Dokazano je da  je parodontoza povezana s kancerogenim promjenama,  ne samo u ustima.  Istraživanje provedeno na 48.000 muškaraca pokazalo je da ta bolest povećava rizik i od drugih vrsta raka: mjehura, debelog crijeva, pluća, prostate te melanoma.

👉Zato, ne odgađajte pregled!

Koliko puta godišnje treba dolaziti na stomatološki pregled?

Optimalno je dvaput godišnjesvakih 6 mjeseci, no postoji li potreba, i češće. To je slučaj kod parodontoloških pacijenata. Njih treba češće kontrolirati te nekoliko puta godišnje raditi tzv. kiretažu – struganje tvrdokornog zubnog kamenca koji se zavukao duboko ispod zubnog mesa (gingive) stvorivši tzv. parodontne džepove.

Vodi li pacijent dobro oralnu higijenu, kontrolni stomatološki pregled traje izuzetno kratko. Kada tijekom pregleda uočimo karijes, cistu, proces na zubu, povučeno zubno meso i slično, možemo pravovremeno reagirati i napraviti potreban zahvat kako bismo sanirali i spasili zub od daljnjeg propadanja.

Ciljevi svakog kontrolnog pregleda su – prevencija te, ako je neophodno, rano saniranje zuba, kako bi se izbjeglo sljedeće:

  • 🦷 teže posljedice
  • 🦷 kompliciraniji zahvat
  • 🦷 veće troškove sanacije ili nadoknade zuba.

U početnom stadiju karijesa brže i lakše saniramo zub, nego što je to slučaj kod granuloma.

 

Je li pravilno četkanje zuba dovoljno?

 Recimo to odmah – nije! Kako biste bili sigurni da ste učinili baš sve za svoje zube, preporučuje se minimalno jednom godišnje:

Idealno je naručiti se na skidanje kamenca istovremeno kada i na kontrolni stomatološki pregled. Postupak s pjeskarenjem traje oko tridesetak minuta. Za tako kratko vrijeme činite jako mnogo za svoje oralno zdravlje.

Ako još uvijek nemate naviku dolaziti na kontrolne preglede i čišćenje zubnog kamenca, pravo je vrijeme da usvojite ovu korisnu naviku i pomognete svojim zubima da vam još dugo dobro služe.

Želite li promijeniti stomatologa?

Pitate se što vam je činiti? Prvi korak je odabir 👩‍⚕️🦷 kvalitetnog stomatologa s dobrim referencama. Idući korak je poziv i naručivanje na prvi stomatološki pregled. Savjetujemo vam da odaberete ordinaciju gdje možete dobiti kompletnu usluguod jednostavnih do kompliciranih zahvata, te od običnog pregleda do kompletne dijagnostičke slike, na temelju koje se izrađuje detaljan i optimalan plan terapije za svakog pacijenta. Sve to možete dobiti kod nas.

 

Cijena stomatološkog pregleda

U našoj ordinaciji prvi stomatološki pregled je 🆓 BESPLATAN.

To se odnosi na sve pacijente koji prvi put dolaze kod nas. Na taj način olakšavamo im da se lakše odluče na dolazak i učine nešto za svoje zdravlje. Nakon pregleda na zubarskom stolcu, slijedi RTG snimanje, a zatim konzultacije s doktoricom dentalne medicine, koja će na temelju snimaka, pregleda i razgovora s pacijentom planirati optimalnu terapiju te izraditi ponudu prema potrebama, željama i financijskim mogućnostima pacijenta.

Još jedna velika pogodnost za sve pacijente – koji nas prvi puta posjete – jest 🆓 BESPLATNO RTG SNIMANJE, koje podrazumijeva snimanje:

  • ortopana (panoramske snimke zubi) – 2D snimke
  • CBCT-a (u slučaju da se planira implantološka terapija ili neki oralnokirurški zahvat) – 3D snimke.

3D snimka stomatologu jasno daje do znanja ima li pojedini pacijent dovoljno 🦴 kosti ili mjesta za ugradnju implantata. Bez nje je danas nezamislivo precizno planiranje implantološke terapije. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, mjerimo i simuliramo u 3D prikazu na kojim mjestima će se ugraditi implantati. Tako pacijentu možemo jasnije dočarati o kakvom je zahvatu riječ i kako će sve izgledati na samom kraju terapije.

Snimke nam služe kako bismo saznali pravo stanje u oralnoj šupljini pacijenta. One ostaju u našoj arhivi i ne naplaćuju se.

Napomena!

Poželi li pacijent snimke:

  • snimamo ih na CD

ili

  • šaljemo mailom.

U tom slučaju snimke se naplaćuju.

Prvi stomatološki pregled u Ordinaciji dr. Bilan – pogodnost za pacijente

Koje su prednosti pregleda u našoj ordinaciji?

  • 🆓 besplatan, detaljan pregled ✔️
  • 🆓 besplatno RTG snimanje ortopana i 3D CBCT snimke ✔️
  • 🆓 besplatno stručno mišljenje i konzultacije s doktoricom dentalne medicine ✔️
  • optimalan plan terapije ✔️
  • sve na jednom mjestu – ordinacija i RTG odjel ✔️

 

Neka vam vaše zdravlje ubuduće bude prioritet!

Napravite u svom životu pravi zaokret i izdvojite malo vremena za sebe! Kontrolnim ili prvim pregledom možete učiniti jako mnogo za svoje oralno zdravlje.

Zapamtite, zubi su neprocjenjivo bogatstvo! Nažalost, mnogi to shvate prekasno. Nemojte i vi biti među njima!

 

Koliko se dugo čeka na besplatan stomatološki pregled?

Kontaktirajte nas na način koji vam najviše odgovara:

  1. 🦷 pozivom na fiksni broj ☎️ telefona 📞023 77 99 39
  2. 🦷 porukom u 📱Viber ili 📱WhatsApp aplikaciji 📲 091 115 00 05
  3. 🦷 slanjem upita na 📧info@cdmz.hr
  4. 🦷 klikom na naš ⌨️kontakt obrazac 🖥
  5. Ponudit ćemo vam prvi slobodan termin prilagođavajući se vašim potrebama.

Veselim se susretu s vama na prvom ili kontrolnom pregledu!

Vaša dr. Branka Bilan

Kontaktirajte nas

    Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


    Stojimo Vam na usluzi



    Kontakt:
    Tel: 023/77 99 39
    E-mail: info@cdmz.hr


    Adresa:
    Ul. postrojbi specijalne policije 21,
    2300, Zadar


    Radno vrijeme:
    PON-PET: 08 - 20 sati
    SUB: po dogovoru


    Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

    © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
    Nazovite nas
    Kako do nas