Ljuskice za zube

zubne ljuskice od porculana

Zubne ljuskice su visokoestetski tanki keramički nadomjesci, izrađuju se individualno po mjeri pacijenta, a postavljaju se kod blažih oštećenja ili korekcije oblika zuba. Ljuskicom se prekriva samo prednji dio zuba, a pri izradi se vaš zub minimalno ili čak nimalo brusi.

Zašto postaviti ljuskice za zube?

Pri planiranju  izrade ljuskica radimo analizu osmijeha, a zatim s vama izabiremo oblik koji najviše odgovara vašoj osobnosti i fizionomiji uz pomoć wax i mock-up tehnike. Isplanirani oblik moguće je prenijeti direktno u usta te na taj način možete vidjeti budući oblik zuba čak i prije brušenja zubi i početka izrade rada.

Izrađuju se od visokoestetskih materijala kao što je cirkonij oksid i Emax (litij-disilikatna keramika). Rezultat je visoka razina prirodnosti i estetike. U našem centru izrađujemo i kompozitne ljuskice tzv. injekcijskom tehnikom. Kod kompozitnih ljuskica nema potrebe za brušenjem zubi već se one direktno lijepe na postojeće zube.

Za koju vrstu ljuskica ste vi kandidat  procjenjujemo na prvom pregledu koji je besplatan u našoj ordinaciji.

Važno je naglasiti da pacijenti s težim oštećenjem zuba nisu kandidati za ljuskice. Zubi na kojima nije moguće izraditi ljuskice su:
· zubi sa opsežnim karijesima
· zubi s većim kompozitnim ispunima
· endodontski liječeni zubi

Međutim, takvi pacijenti mogu odabrati neke druge protetske opcije, kao što su zubne krunice.

Kakvi su rezultati?

Rezultat je visoka razina estetske prirodnosti te trajnost postavljenih ljuskica za zube, a zbog svoje glatke površine ljuskice ne mijenjaju boju kroz vrijeme. Ljuskice se naravno mogu i oštetiti, ali za to mora postojati preduvjet, npr. udarac, grickanje noktiju, loša oralna higijena itd.

Cijene zubnih ljuskica?

Cijene svakako mogu varirati, ovisno o kvaliteti materijala koji se postavlja te o stručnosti i iskustvu doktora te zubnog tehničara. Također, postoje različite vrste ljuskica, kompozitne i porculanske, a odabir pojedine generira i cijenu.

Kako se postavljaju?

Pri prvom posjetu se procjenjuje oralnu situaciju te se u razgovoru s pacijentom definira oblik ljuskica koji bi doveo do visoke razine estetske prirodnosti. Važno je napomenuti kako naši doktori uzimaju u obzir sve komentare ili sugestije pacijenata kako bi konačni rezultat bio vrhunski. Idući korak je izrada fotografija i uzimanje situacijskih otiska. Tada slijedi analiza fotografija i otisaka te se kreira novi osmijeh koji pacijent može vidjeti kao simulaciju na računalu i izrađuje se model novog osmijeha tzv. wax up koji tada probamo direktno u ustima pacijenta prije bilo kakvog brušenja. Nakon tog se zubi minimalno bruse (0,3-0,8 mm), uzima se otisak te se rade privremene ljuskice koje štite brušene zube od negativnih utjecaja. U konačnici se ljuskice specijalnim tehnikama trajno cementiraju. Kvaliteta cementiranja je vrlo važan proces u postavljanju ljuskica kao jedan od preduvjeta za čvrstoću, dugotrajnost te estetski izgled ljuskica.

Važno

Kako bi postavljenim ljuskicama osigurali dugotrajnost i boju nemojte zaboraviti na oralnu higijenu te izbjegavajte navike koje bi mogle rezultirati oštećenjem ljuskica.

Naši radovi

Pacijentici smo radili dvije ljuske na gornjim centralnim sjekutićima (“jedinice”), kako bi ispravili krivi položaj zuba (pacijentica nije željela ortodonciju) i dobili ljepši osmijeh.

Na dva bočna gornja sjekutića mikro oblika minimalnim brušenjem postavljene su ljuske izrađene od IPS Emax bezmetalne keramike da dobijemo harmoničan i lijep osmjeh.

Zubnim ljuskicama na 4 prednja gorja sjekutića napravljenim iz potpune keramike Emax korigirali smo oblik i boju zubi i napravili novi osmijeh.

Kontaktirajte nas s povjerenjem
Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat

Kontaktirajte nas

    Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.cdmz.hr


    Stojimo Vam na usluzi



    Kontakt:
    Tel: 023/77 99 39
    E-mail: info@cdmz.hr


    Adresa:
    Ul. postrojbi specijalne policije 21,
    2300, Zadar


    Radno vrijeme:
    PON-PET: 08 - 20 sati
    SUB: po dogovoru


    Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

    © 2024 Centar dentalne medicine Zadar
    Nazovite nas
    Kako do nas